Ensimmäisenä ISO kiitos kaikille lukijoille, joita aika ajoin näyttää olevan reilusti.

Syyskuun jälkeen on ollut vauhdikasta työrintamalla ja pääsykokeessa käyty. Pääsykokeen tuloksena on että nyt tammikuussa alkaisi koulukin. Onneksi kuitenkin työpaikalla ollaan suhteellisen ymmärtäväisiä päätökseni kanssa. Eli ensi vuosi tulee varmasti olemaan yhtä hulinaa. Toivottavasti jossain vaiheessa pystyisi huolehtimaan itsestään paremmin kuin nyt. Tuon syysloman jälkeen ei ole tullut liikuttua juuri mitään (mitä työmatkat ja työaikana) ja syömiset on olleet ihan persiillään. Viikonloput menee herkutellen ja viikollakaan ei tunnu sitten pääsevän eroon siitä makeanhimostaan ja näinpä sitten töissä tulee syötyä karkkia, keksejä ja muuta herkkua mitä kukin sinne vuorollaan on tuonut.

Ruoan suhteen täytyy kuitenkin ensi vuoden suhteen yrittää olla optimistinen. Tuolla reissussa kun ei välttämättä ole ne terveellisimmät eväät aina matkassa mukana. Toisaalta olen ajatellut että jos reissuillaan uskaltais vaikka syödä aakkosbaarin aamupalaa/lounasta eikä aina tukeutuis siihen hampurilaiseen. Valintoja valintoja vaikkakin vaikeita sellaisia. Toivottavasti ravitsemusterapeutilta saisi jotain uutta tukemaan tätä projektia ja vaikka sellaista seurantaa, koska sellaista todella tunnun tarvitsevan. Toisaalta sellainen ene-ryhmäkään ei olisi pahitteeksi, jossa voisi saada yhden kympin pois.

Liikunta on todellakin jäänyt nyt pois kokonaan mutta huomaan kuinka kroppa sitä vaatisi. Myös ihan sillä että tuo diabetes taas saataisiin aisoihin. Myös verenpaineet on nyt alkaneet heitellä ja lääkitys aloitettu tässä joulukuun alussa. Lääkäri vaan oli todennut että kaikki johtuu siitä että ylipainoa on paljon. Mutta ymmärtääkö herra/rouva lääkäri että olen yrittänyt oikeasti tehdä asialle jotain. Vaikka eihän siinä selittelyt auta. Alkuvuodesta kun oli kotona ja oli se mahdollisuus käydä salilla, uimassa jne niin kroppakin oli paremmassa kunnossa. Vaikka painoa ei ole tullut kuin sellainen 5 kiloa lisää niin heti tuli kaikki vaivat takaisin. Ärsyttävää. Katselin tuossa ensi vuodelle jos vaikka aloittaisi vesijumpassa käynnin jos vaan sais sovitettua sellaisen noihin työ/kouluhommien lisäksi. Stressi ei ole ainakaan helpottamassa mutta täytyy vaan yrittää jotenkin sitten saada se hallintaan, ettei lannista täysin. Huomaan että musiikki on yksi sellainen mikä auttaa ja kestää jaksamaan tässä arjessa. Oliskohan kuntonyrkkeily vaikka paikallaan?

Olen joskus ainakin maininnut tuosta vatsasta ja sen toiminnasta jotain niin selkeytetään asiaa hieman lisää. Eli kolonoskopiassa tuli käytyä ja siellä ei löytynyt mitään vakavaa. Todettiin vaan että suoli toimii normaalia nopeammin. No nyt on sitten syöty lääkettä/rohdosta joka hidastaa toimintaa mutta muita kivoja haittojahan siinä on tullut mukana. Pitäisi varmaan lääkäriä taas vaivata asian suhteen mutta ovat tähänkin asti suhtautuneet asiaan vaan että vaihda ruokavaliota. Olisi kiva vielä tietää että mitähän ruokavaliota lääkärit ajavat takaa. No sekin varmaan tässä selviää ajan myötä.

Mutta kiitos kaikille tästä vuodesta. Uskon että palailen tänne ensi vuoden alussa uuden vuoden lupauksien kanssa. Hyvää joulua kaikille ja muistakaa nauttia!