Tuli maanantaina käytyä diabeteshoitajalla ja eipä sieltä kauheasti kiitosta tullut. Ensimmäisenä ongelmana oli ne kilojen lisääntyminen. Puolessa vuodessa seitsemän kiloja ja saman verran tullut senttejä tuohon vatsan seudulle. Lääkkeitä ei onneks tarvinnut vielä aloittaa uudelleen mutta jos sama tahti jatkuu niin varmasti tullaan taas aloittamaan. Lisäksi sanomista tuli mun aamupalasta joka on kuullemma liian tuhtia tavaraa. Ja kolmas mistä tuli sanomista niin tuosta kasvisten vähäisestä käytöstä. No välillä vaan tulee syötyä niitä enemmän ja sitten saattaa olla muutaman viikon kokonaan pannassa. No noi on nyt sillai helpot kuitenkin korjata. Kuitenkin syömisten tueksi antoi sellaisen paperi ohjeen jonka mukaan syömällä pitäisi saada kaikki mahdollinen ja tietyillä kaloreilla. Niitä tässä nyt kolme päivää väännettyä ja mietittyä niin paino oli tippunut viime viikkoon 500 grammaa. Pudotusta kyllä ja hyvä mutta ei tuo vielä päätä huimaa. Toisaalta jos joka viikko putoais tuo 500 grammaa pois niin äkkiä olis seitsemän kiloa jo lähtenyt kävelee.

Ruokailun suhteen siis olen yrittänyt vähentää maitotuotteita (lähinnä maidon juontia), yrittänyt lisäillä kasviksia ja vilja tuotteita. Kaloreita tulee se n.2000/päivä ja siihen on saanut vähän jo herkutella. Rasvaa on tullut vedettyä pullosta aika paljon enemmän ja vettä oon yrittänyt juoda enemmän koska se vie sitä maitohimoa multa ainakin pois. Seuraavasta parista viikonlopusta on tulossa aika alko pitoisia ja ruoan suhteen ei olla niin tarkkoja mutta ei kai se haittaa jos viikolla sitten malttaa olla ja syödä noiden palluroiden mukaan.

Liikunnan suhteen olen yrittänyt liikkua edelleen sen 4-5pv/vko, toisella viikolla tulee enemmän toisella vähemmän. Tällä viikolla oon parina päivänä lähtenyt pyörällä lenkille ja voi video miten on päässyt talvella todella huonoon kuntoon tuo hengitys osasto. Siis ennen meni sellaiset pienet mäet suhteellisen kevyesti ja melkein hengästymättä niin nyt saa vetää naama punasena mäkeen kuin mäkeen ja tuntuu ettei henki kulje. Pitäis vissiin siis ottaa enemmän harjoitusta hengittämiseen tai sitten taluttaa niihin mäkiin. Harmi kun nuo jumpat jää nyt kesä tauolle niin ainuat liikkumis muodot tulee olemaan lenkit ja pyöräily (jotenkin tuntuu että toistan itseäni). Lisäksi heinäkuun lopulla alkaa työt niin tarvii sitten alkaa miettimään uudelleen noita liikunta kuvioita. Liikkuuko sitten pyörällä töissä vaikka sen kaks kertaa viikkoon vai käykö salilla avokin kanssa muutamana kolmena päivänä viikossa. Tietysti jos jaksais jatkaa tällä tahdilla mitä oon työttömänä harrastanut(mikä on sula mahdottomuus) niin varmaan alkais jossain näkymään ja tuntumaan kanssa. Eilen just puhuttiin avokin kanssa miten on helppoa esim. telkkaria katsellessa tai pleikkaria pelatessa niin jumpata siinä sivussa, mutta ainut ongelma tuntuu olevan se viitsimisen puute. Siis se että ottaa sen puntin käteen ja vetää vaikka parit haukkarit siinä samalla kuin pleikkari latailee pelejä. Ja tänä aamuna (ja toivottavasti syksyllä jatkuu) niin jaksais vaikka kolmena aamuna mennä avokin kyydillä sinne salille ja siitä kävellä töihin. Täytyy toivoa että se motivaatio löytyy jostain silloin syksyllä niin vois jaksaa paremmin sitten myös siellä työelämässä.

Ja lopuksi se perinteinen viikkoliikunta:

ma, pyöräily, ti, sali ke, pyöräily, pe, vesijumppa + kävelyä