Hellurei pienen hiljaiselon jälkeen. Syksy on alkanut vauhdilla kun nyt ne työtkin alkoi sitten. Lisäksi tässä on ollut remonttia, edellisen jälkitarkastusta jne... mitä on sitten vienyt syksyä ja elämää hyvinkin vaudikkaasti eteenpäin.

Edelliseen postaukseen laiton jotain että reissuun mennään ja kyllähän me käytiinkin sitten tutkailemassa Helsinkiä ihan uusin silmin. Joka päivä tuli käveltyä kymmenen kilometriä joskus jopa lähemmäs kaksikymmentä ja siltä reissulta sain penikat noihin jalkoihin. Vieläkään ne ei ole parantuneet ja ajattelin että paraneeko ollenkaan. Töissä tulee kuitenkin käveltyä niin paljon että paraneminen voi kestää. Lisäksi reissussa tuli muutamia kiloja takaisin mutta nyt ne on kuitenkin selätetty ja päästään toivottavasti hävittämään muita kiloja.

Liikunnan suhteen en ole nyt tehnyt muuta kuin sen mitä töissä tosiaan tarvii kävellä/roudata tavaroita eli käsitreeni tulee siinä samassa. Lisäksi noin pari kilometriä tulee noita työmatkoja käveltyä päivässä. Muuten en ole edes ajatellut mitään salia tai muutakaan liikuntaa, mutta pitäis varmaan koska nuo paikat tuntuis tarviivan sitä. Uiminen olis kyllä ihanaa mutta kallista. Toisaalta jos omasta terveydestä on kyse niin minkään ei todellakaan pitäisi olla liian kallista.

Ruoan suhteen olen pyrkinyt syömään töissä edellisen päivän kotieväät ottamaan mukaan, mutta monena päivänä huomaa tuntia ennen kotia lähtöä että edelleen on syömättä. Ja sitten sen korvaa jollain kahvilla ja pullalla mitä on ollut lähes päivittäin töissä tarjolla. Ne pitäisi jättää kokonaan pois ja keskittyä syömään se oikea eväs. Kotona tulee sitten syötyä sitäkin enemmän välillä mutta pyrin kuitenkin syömään pieniä määriä koko ajan sitten. Toisaalta se voi olla veden puute mikä sitten vaivaa mutta eipä näitä asioita vielä osaa oikein yhdistellä toisiinsa.

Nyt kun oli rahallisesti parempi tilanne niin lähdin tuollaiseen karppi ryhmään mukaan vaikka se ei oikein vielä omalta jutulta tunnukkaan. Olen todella skeptinen sen suhteen että miten käy kolestroliarvojen kanssa, mutta kaikki selviää kokeilemalla. Lisäksi jos karppaaminen ei ole mun juttu niin ostin itselleni kirjan fodmap jonka varmaan kuvittelen paremmin sopivan itselleni. Kävin meinaan viime tiistaina kolonoskopiassa ja sieltä ainakin sairasloma todistukseen tuli IBS taudin kuvaksi. Toisaalta lääkäri kehotti ottamaan kokeita vielä keliakian, laktoosin sun muiden suhteen ja sitten jos sieltä ei löydy mitään niin sitten on toiminnallinen häiriö suolessa. Jep jep eli lopun ikäinen imodiumin/lopexin syöminen siis. No katsellaan nyt mitä tässä vielä tutkitaan ja sörkitään ennenkuin sitten selviää todellinen syy miksi maha on yhtä myllerrystä.

Näihin ajatuksiin ja ensi kertaan :)