Parisen viikkoa taas vierähtänyt ja aikasta haipakkaa on menty taa. Lääkärillä tuli tosiaan sitten käytyä ja hoitajalta tulokset kyseltyä ja sieltä ei nyt sitten löytynyt mitään. Eli vaiva tulee edelleen olemaan tuntematon vaikka veikkauksia on heitetty ärtyneen suolen oireyhtymästä ja sen mukaan tulisi syödä. Hoitsu nyt laittoi lääkärille viestiä kun tuli eilen töihin niin katsotaan tuleeko sieltä sitten skopia kutsut niin päästään tutkimaan tarkemmin mikä mättää ja missä. Toisaalta ei haluaisi mennä tuohon tutkimukseen kun on huonoja kokemuksia edellisestä kerrasta mutta onhan se pakko selvittää mikä siellä oikein vaivaa.

Ruokavaliota en ole vielä muuttanut kyseisen oireyhtymän mukaiseksi mutta jos sen vaikutuksen näkee puolen vuoden viiveellä niin mielummin syön silloin tällöin imodiumia ja kärsin niistä pienistä vatsakivuista joita se aiheuttaa. Olishan se helppo tietysti vielä muuttaa ruokavalio ennenkuin työt alkaa mutta katsotaan. Toisaalta ei vielä viitsi/halua vaihtaa sitä ruokavaliota, koska jos ne skopia kutsut tulee ja olen syönyt ns. paremmin/terveellisemmin niin eihän ne saa siitä todellista kuvaa jos on jo alkanut pikkuhiljaa parantua.

Liikunnan olen pyrkinyt pitämään sillai ihan hyvänä että kolme kertaa viikossa kävis pyöräilemässä sen noin 20 km kerrallaan mutta nyt olisi tarkoitus lisätä myös sitä kävelyä siihen kaveriks. Ja varsinkin tälläisinä tuulisina päivinä tuo kävely on parempi vaihtoehto kuin pyöräily kun tuntuu että pyörällä et pääse suuntaan tai toiseen kun on aina vastatuuli. Tuosta kun meiltäkin lähet rantaa pitkin menemään ja 6 km kun ajat niin on kyllä niin loppu että ei jaksais millään enään ajella, mutta onhan se pakko takaisinkin ajaa kun on matkalle lähtenyt. Nyt olen lisäksi ottanut liikunnan suhteen itselleni lisä motivaatiota tuosta 100 km/kk haasteesta. Eli ideana on liikkua jalan, pyörällä tai vaikka rulliksilla kuukaudessa 100 km. Viime kuussa tuli 150 km pelkästää pyöräilyä niin nyt yritetään että saataisiin saman verran kilsoja pyörällä ja vaikka se 50 km jalan eli 200km olisi tarkoitus kesäkuussa saada metrejä kerättyä. Tähän mennessä on tullut 8.1 km jalan, jotenka matka tuntuu aika saavuttamattomalta mutta eihän sitä tiedä vaikka onnistuiskin. Kunhan kelit vaan sallii mun liikkumiset niin liikun kyllä mielelläni. Vois haastaa Teitä lukijoitakin kokeilemaan paljonko saatte kilometrejä pyörällä, jalan tai niillä rulliksilla ja merkitsemään ne johonkin. Ei tänne tarvitse niitä laittaa mutta omaan kalenteriin ja vertailee kuntoaan sitten vaikka kuukauden päästä uudelleen ja miettii miten se on vaikuttanut omaan elämään. Onko kunto parantunut vai onko se pysynyt samana? Mä tänään tuossa katselin ennen lenkkiä kuntokatsastus taulusta joita meillä on tuolla polun varrella että millainen mulla olisi lähtötaso ja sen mukaan se olisi jopa hyvä, mutta tainnut ihan tosissani vetää sitä lenkkiä joten jos vaikka tosissaan kävis sen tässä lähipäivänä vetämässä.

Mutta nyt näillä kuulumisilla eteenpäin ja aurinkoisia päivälenkkejä odotellessa :)